מתכון טבעוני דל פחמימה וקל להכנה
מרכיבים: 2 חצילים
לסלט טחינה:
חצי כוס טחינה גולמית עדיף משומשום מלא
מיץ מחצי לימון
שן שום כתושה
מים לפי מידת הסמיכות הרצויה
מלח, פלפל
הכנה:
לחמם את התנור לחום של 250 מעלות
לחורר את החציל באמצעות מזלג לכל אורכו
בתבנית להניח נייר אפיה ולאחר מכן את החציל
לצלות בתנור כ20-30 דקות
לטחינה:
לערבב את כל המרכיבים בקערה מלבד המים
להוסיף את המים בהדרגה ולערבב את הטחינה עד קבלת המרקם הרצוי (בכל פעם כמה כפות)
כאשר החציל מוכן, לחצות אותו לחצי לאורכו ולחשוף את החלק הפנימי
להזליף את הטחינה מעל
ניתן להוסיף גם צנוברים, פטרוזליה, קוביות עגבניה חתוכה או פרוסות פלפל חריף מלמעלה כשדרוג.
ערכים תזונתיים:
חציל כ 6 גרם פחמימה ל 100 גרם
טחינה גולמית 3 גרם פחמימה ל 100 גרם
בתיאבון!
Comments