מתכון לדג ברוטב אדום קל להכנה, מהיר וטעים בטירוף
מרכיבים:
750 גרם פילטים או פרוסות של דג לבחירתכם
2 פלפלים אדומים
4 שיני שום
פלפל צ׳ילי חריף לפי הטעם
כפית ממרח פלפל צ׳ומה
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
מיץ מחצי לימון
1 קופסאות שימורים עגבניות מגורדות (400 גרם)
2 כפות שמן זית
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית כמון
מלח
פלפל
הכנה:
לחמם בסיר שמן זית
לפרוס את הפלפלים לפרוסות דקות
לטגן על אש בינונית כ10 דקות עד שהפלפל מתרכך
לקלף ולכתוש את שיני השום
להוסיף לפלפלים ולטגן בעדינות 1-2 דקות (שלא ישרף השום)
להוסיף את העגבניות ואת התבלינים מלבד המלח
למלא את קופסת השימורים במים ולהוסיף לסיר
לערבב היטב ולבשל על אש קטנה כחצי שעה
כעבור חצי שעה נסיר את המכסה של הרוטב ונוסיף מלח לפי הטעם
לאחר מיכן נכניס את פרוסות הדג, נכסה אותן היטב ברוטב ושוב נבשל עוד כ20 דקות
לאחר שהדג מוכן נקצוץ את עשבי התיבול ונוסיף מלמעלה, נסחט את הלימון
ובתיאבון!
כ30 גרם פחמימה בכל המתכון
Comments