מתכון נהדר למרק ירקות עם עדשים מופחת בפחמימות ועשיר בטעמים
החורף הנה סוף סוף כאן וכל מה שמתחשק לכם לאכול מסתכם בקערת מרק טעימה ומהבילה?
כולנו יודעים כי מרק הינו מאכל טעים ובריא אך האם אכילה ממנו אכן לא תעלה לנו את ערכי הסוכר בדם?
ובכן, חשוב לדעת שמרקים המכילים כמות גדולה של עדשים, אפונה או שעועית טומנים בחובם כמות לא קטנה של פחמימות ועשויים להעלות את ערכי הסוכר בדם.
מצד שני, הקטניות נחשבות פחמימות איכותית עשירות בסיבים תזונתיים, בויטמינים ובמנרלים.
אז אך בכל זאת אפשר לשלב אותן במרק מבלי להעלות באופן משמעותי את ערכי הסוכר בדם?
פשוט להכין מרק המתבסס על ירקות ולהוסיף מעט קטניות - כך נוכל להינות מהטעם והסמיכות של הקטנייה ונחסוך משמעותית בכמות הפחמימה.
בעוד קטניות מכילות כ 20 גרם פחמימה ל 100 גרם למשל של עדשים מבושלות, הקישוא יכול כ 4 גרם פחמימה, הגזר כ 10 גרם פחמימה וכך גם הבצל.
לכן אם נעשיר את המרק בירקות נוכל לחסוך כמות גדולה של פחמימות בארוחה ונוכל להינות ממנו מבלי שערכי הסוכר שלנו יעלו באופן משמעותי (כמובן שכל מקרה לגופו ויש למדוד סוכר ולוודא שאכן המרק לא מעלה לכם את ערכי הסוכר בדם...)
הנה לפניכם מתכון קל וטעים למרק עדשים עשיר בירקות ומופחת בפחמימות:
מרכיבים:
1 בצל סגול
1 שורש סלרי
2 גזרים
2 קישואים
3/4 כוס עדשים
2 שיני שום
חצי חבילת פטרוזליה
חצי חבילת כוסברה
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
כפית כמון
מלח
פלפל
הכנה:
לקלוף ולחתוך את כל הירקות
לחמם בסיר שמן זית
להתחיל לטגן את הבצל ואחכ את כל שאר הירקות כ 5-7 דקות
להוסיף את העדשים והכמון
לערבב היטב
להוסיף ליטר וחצי מים רותחים
לבשל על אש בינונית כ40 דקות
לאחר מכן להוסיף את עשבי התיבול המלח והפלפל ולטחון היטב במערבל ידני
בסוף את המיץ מחצי הלימון
ובתיאבון !!!
Comments