מחפשים את המתכון המושלם לבראוניז שוקולד עשיר ונימוח ללא סוכר, דל פחמימות, ללא גלוטן וקטוגני?
אם כן, הגעתם למקום הנכון!
מרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר (85% מוצקי קקאו ומעלה)
165 גרם חמאה
4\3 כוס תחליף סוכר סוויטנגו או 9 מ"ל סוכרלוז נוזלי (כמות השווה ל 165 גרם סוכר)
3 ביצים
2 חלמונים
2 כפות קמח שקדים
1 כף קקאו
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
הוראות הכנה:
נחמם תנור לחום של 180 מעלות
נמיס את השוקולד והחמאה בקערה (על בן מרי או במיקרוגל)
נערבב היטב ונניח לקירור קל לאחר שהמרכיבים נמסו.
נעביר לקערת המיקסר 3 ביצים ו 2 חלמונים ונקציף יחד עם הסוויטנגו מספר דקות עד ליצירת תערובת תפוחה ואוורירית.
נוסיף לתערובת הביצים קמח שקדים, קקאו, תמצית וניל וקמצוץ מלח ונתחיל לקפל בעזרת לקקן.
נוסיף בהדרגה את תערובת השוקולד בצד הקערה.
ראשית כמות קטנה להשוואת טמפרטורות ולאחר מכן את כל שאר התערובת.
נקפל בעדינות עד שהתערובת נהפכת לאחידה ושוקולדית
נרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה ונעביר את הבלילה לתוכה נפזר את התערובת בצורה אחידה
נכניס לתנור לכ 20-25 דקות תלוי בעצמת התנור (תבדקו את הבראוניז לאחר 20 דקות ואם נראה מוכן אפשר להוציא. למעלה אמור להיות קרום קראנצ'י ובפנים נימוח).
הבראוניז יכולים להשאר מעט נוזליים במרכז ולאחר מכן יתקשו
נוציא מהתנור ונניח לבראוניז להתקרר כ 10-15 דקות
לאחר מכן נחתוך לקוביות לפי הגודל הרצוי וניתן להם להתקרר סופית
בכל המתכון כ 50 גרם פחמימות
לרכישת סדנת בישול דיגיטלית לסוכרת לחצו כאן
צפו איך אני מכינה את הבראוניז שלב אחר שלב-
בתיאבון!
למתכון המקורי לחצו כאן
תבנית מרובעת באיזה גודל?