כמה פשוט להכנה וכל כך טעים
שילוב דגים בתפריט השבועי שלנו כחלק מהתזונה הים תיכונית כפעמיים עד שלוש בשבוע בהמלצת משרד הבריאות לאריכות חיים ואורח חיים בריא.
מרכיבים:
600-800 גרם סלמון (עדיף טרי כמובן) פרוס לרצועות
4-5 גבעולי טימין טרי
1-2 ענפי רוזמרין
מלח גס, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
הכנה:
לחמם תנור מראש ל 200 מעלות
בקערה קטנה לערבב שמן זית, את עלי הרוזמרין והטימין (ללא הגבעולים)
להעביר את הסלמון לקרש חיתוך או לתבנית שטוחה ובעזרת כף למזוג על כל פרוסת סלמון מתערובת התבלינים והשמן.
לאחר מכן לפזר מלח ופלפל
לחמם מחבת פסים או מחבת טפלון היטב
להעביר את פרוסות הסלמון למחבת ולטגן על כל צד למשך 1-2 דקות.
לאחר מכן להעביר את הפרוסות לתבנית התנור (בעזרת מרבד שלא יתפרק)
ולצלות בתנור עוד כ 5-10 דקות לפי מידת העשייה הרצויה
להגיש עם מעט מיץ לימון ושעועית ירוקה או סלט קיסר לארוחה משביעה, דלה בפחמימות וטעימה במיוחד.
לסדנת בישול דיגיטלית לסוכרת לחצו כאן
בתיאבון
Comments