מתכון מקורי: קארין גורן
שדרוג: בתיה אלימלך
כמות: עוגה אחת בתבנית קוגלהוף (קוטר 24-26)
רכיבים:
2 ביצים
2\1 כוס שמן
24 מ"ל תחליף סוכר נוזלי (שווה ערך ל2 כוסות סוכר)
1 צנצנת גדולה רסק תפוחים לא ממותק (710 גרם)
2 כוסות קמח לבן +1 כוס קמח מחיטה מלאה (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
לתערובת קינמון-אגוזים:
1/4 כוס סוכר חום דמררה כהה- להמיר ב 3/4 כפית תחליף סוכר
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
1 כפית גדושה קינמון
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, תחליף סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
משטחים שליש מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה
מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים את שאר תערובת העוגה ומפזרים את יתרת תערובת הקינמון והאגוזים.
אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.
בתיאבון
Comments