מתכון מיוחד לחובבי הקארי והקוקוס וגם הבשר...
רכיבים:
1 ק"ג עוף או דג
2 גזרים
פלפל 1 קישוא
לרוטב:
ממרח קארי אדום (red curry paste)
פחית חלב קוקוס
2 כפות ציר דגים (קנוי)
2 כפות סוכר
כוסברה/פטרוזיליה
הוראות הכנה:
לחתוך את העוף לרצועות
לטגן אותו במעט שמן על מחבת רחבה וגדולה
להוסיף את הירקות חתוכים יחסית קטן ולטגן עם העוף עד שהוא מוכן.
בסיר קטן נפרד - לערבב את פחית חלב הקוקוס,
להוסיף 2 כפות ממרח קארי, להוסיף 2 כפות ציר דגים,
להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב את הכל בסיר עד לקבלת רוטב אחיד,
לבסוף להוסיף את הרוטב למחבת עם העוף והירקות.
לבשל עוד כ 5 דקות - לפזר מלמעלה כוסברה/פטרוזיליה בשפע.
* טיפים:
ניתן להכין את המתכון עם דג ואז יש לטגן את הירקות, להוסיף את הרוטב,
ולאחר מכן להוסיף את הדג החתוך לקוביות/פרוסות ולבשל במשך כ15 דקות עד שהדג מוכן.
בתיאבון
Comments